Így támogatnák a magyar cégeket is

Amennyiben a visegrádi négyek országai támogatni szeretnék az innovációt, a digitális technológiákat és a start-upokat, úgy közösen kéne lépéseket tenniük.

Andrej Kiska államfő szerint a visegrádi négyek közös visegrádi házat nyithatnának az USA-beli Silicon Valley-ben. Ezzel lehetőség nyílna arra, hogy több befektetést vonzzanak országaikba, valamint kiváló alkalom lenne a V4 márkanév kiépítésére. „Össze kell fognunk, hogy a régiónk láthatóbbá váljon az Egyesült Államokban, s nincs erre jobb megoldás, minthogy ezt a világviszonylatban sikereses hazai cégekkel tegyük meg.” – nyilatkozta az elnök New Yorkban, a Google partnerségével közösen szervezett Közép-európai digitális gazdasági fórumon.

Kiska úgy véli, hogy a régióban egyre nő az olyan cégek száma, amelyek globális sikereket értek el. Példaként a Prezi, Ivona, AVG valamint az ESET cégeket említette. A konferencián előadást tartott Juraj Vaculík is, aki bemutatta az aeromobilt.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »