Önkormányzati választás: 15 jelöltet is kizártak a vidéki városban

A helyi választási bizottság formai hibákra hivatkozva kizárt a soron következő önkormányzati választásokból 15 jelöltet.

Tizenöt jelöltet – köztük a NOVA összes jelöltjét – kizárta a rózsahegyi választási bizottság az önkormányzati választásokból. Rajtuk kívül még egy KDS-es, két Hálós (Sieť) és a Zöldek Pártjának listavezető jelöltje is hasonló sorsra jutott. Milan Čelko, a bizottság elnöke elmondta, hogy felesleges formai hibákat ejtettek a kizárt jelöltek, amelyek elkerülhetők lettek volna, amennyiben tüzetesebben átvizsgálják az ide vonatkozó törvényt.

Ha a mellékelt minta szerint töltötték volna ki a nyomtatványt, nem lett volna semmilyen kizáró ok – magyarázta. A NOVA bíróságon akarja megtámadni a döntést, mert a zsolnai központjuk arra gyanakszik, hogy az egészet valaki eltervezte.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »