Pontát várják befutónak

A CSCI (Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic) felmérése szerint Victor Ponta minsizerelnök a legesélyesebb államfő-jelölt, és a legnagyobb arányban benne bízik a lakosság.

A felmérés azt is megmutatja, Ponta első körben a szavazatok 42 százalékát kaphatja meg, míg Klaus Iohannist 27 százalék támogatja, a jelenlegi miniszterelnök pedig a második fordulóban is legyőzné ellenfelét 57-43 arányban. A harmadik legesélyesebb jelölt távol áll kettejüktől: Călin Popescu Tărceanura a lakosság 9 százaléka voksolna, Elena Udrea 6 százalékot kaphat.

A felmérés azt is megmutatja, hogyan vélekednek az emberek a választások kimeneteléről: 70 százalékuk úgy gondolja, Ponta lesz az államfő, és mindössze 17 százalék szerint lehet esélyes Iohannis, 7 százalék szerint Tărceanu. A lakosság 36 százaléka bízik a miniszterelnökben, Tărceanuban 31, Klaus Iohannisban 27 százalék.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »