Surranópályán jutottak be új politikusok a kormányba

Tisztségeket kaptak a kormány második vonalában a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) és a Călin Popescu Tăriceanu volt kormányfő alapította új liberális párt politikusai – számolt be a bukaresti sajtó.

E szerint a PPDD főtitkára a kormány főtitkárhelyettesi posztját kapta meg, a Tăriceanuhoz közel álló Ioana Lambru pedig államtitkár lett a kormány főtitkárságán. Victor Ponta miniszterelnök arrogánsan hárította el azt az újságírói kérdést, hogy mivel érdemelte ki tisztségét a két politikus. „Énekhangjukkal és tehetségükkel” – jelentette ki.Mint ismert, az RMDSZ korábban hevesen bírálta a PPDD esetleges bevonását a kormányba. Borbély László politikai alelnök korábban a maszol.ro-nak elmondta: ellenkezésükön bukott meg a miniszterelnöknek az az elképzelése, hogy Dan Diaconescuék miniszteri posztot kapjanak.

Márton Árpád képviselőházi frakcióvezető-helyettes a mostani kinevezéseket a gandul.info-nak úgy kommentálta: az RMDSZ vezetői elemezni fogják Victor Ponta döntését, és utána közlik álláspontjukat.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek