Vajon most lesznek-e szeptemberben iskolai tankönyvek?

Peter Pellegrini, az újonnan kinevezett oktatásügyi miniszter pénteken áll munkába.

Az oktatásügyi tárca új főnöke azt nyilatkozta csütörtökön, hogy már gondolkodik rajta, mit fog elsőnek kérdezni a munkahelyén. Arra jutott, hogy a minden évben iskolakezdéskor a legnagyobb gond az, hogy nincsenek tankönyvek – ezt akarja elkerülni. Pellegrini elmondta, hogy prioritásnak tekinti, hogy olyan költségvetéssel tudjon dolgozni, amellyel emelni tudja majd a tanári fizetést.

Az oktatásügyi miniszter dinamikusabbá, rugalmasabbá akarja tenni a tárcát, személyi cseréket is kilátásba helyezett. Nem gondolja, hogy a maradék két év csak arról szólna, hogy befejezi elődje megkezdett projektjeit. Azt sem érzi hátránynak, hogy előzőleg nem állt kapcsolatban az oktatásüggyel. Szerinte pont ez segíti majd abban, hogy ne a különböző viszonyok és ideológiák irányítsák majd a munkásságát.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »