Így élnének túl a liberálisok

Richard Sulík a mai Szabadság és Szolidaritás (SaS) kongresszusán elmondta, hogy a jobboldalon sok a konzervatív párt és itt az ideje egy újbóli megerősödésnek.

„Úgy véljük, hogy néhány párt egybeolvad, néhány megszűnik, de valami történni fog. Ezért fontos az, hogy liberális oldalként tüntessük magunkat fel. A baloldalon ott egy hatalmas szörny, a Smer, amely azonban már túl van csúcson és leáldozóban van a csillaga. Látni lehet ezt a választási eredményeiken is.” – mondta Richard Sulík. Ezért kell alternatívaként szerepelnie az SaS-nek, hogy a jobboldali liberális választó tudjon egy olyan párt felé fordulni, amely Szlovákiát egy magasabb életszínvonal felé viszi.

Sulík tudatosítja, hogy olyan új pártok érkeznek a politikai életbe mint a TIP és a Háló (Sieť). Ebben a versenykörnyezetben kell majd az SaS-nek megvédenie a pozícióját. „Biztosíthatok mindenkit, hogy pont azért, amiért EP-képviselő vagyok, teszek meg majd mindent, hogy az SaS a következő parlamenti választásokon sikeres legyen.” – hangoztatta Richard Sulík. A liberálisoknak átgondolt, működő tervezeteket kell benyújtaniuk. Ilyen lehet az adóreform, vagy a liberális munkavállalási törvény.

Az SaS elnöke arra is kitért, hogy a tavalyi évben a pártot elhagyó 90 tag után megszilárdulást érzett a pártban. Az SaS láttatta magát az államfőválasztásokon is Peter Osuskýn keresztül és sikernek tudja be az EP-választások eredményét is, amelyben sikerült mandátumot szerezniük. Büszkre arra is, hogy a párt finanszírozása tiszta és átlátható. „Havi 45 ezer eurót kap a pártunk a működésre. A párt finanszírozása átlátható, el tudunk számolni minden egyes euróval. Ez egy nagy előny a többi párttal szemben, akik ilyet nehezen tudnának bizonyítani.” – zárta mondandóját Richard Sulík.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »