Kampánytéma lett a jobbikos OGY-alelnök

Hannes Swoboda, az európai szocialisták parlamenti frakcióvezetője éles kirohanást intézett az Európai Néppárt ellen, amiért egyik tagpártjának, a Fidesznek a képviselői négy kivétellel megszavazták „egy neonáci” alelnökké választását a magyar parlamentben.

Éles hangú nyilatkozatban bírálta az Európai Néppártot Hannes Swoboda, az európai szocialisták és demokraták parlamenti frakcióvezetője az általa neonácinak nevezett Sneider Tamás Országgyűlés alelnökévé történt megválasztása miatt.

Miként az osztrák szocialista közleményében rámutatott, négy Fidesz-képviselő kivételével a túlnyomó többséggel rendelkező jobboldal megszavazta, hogy a jobbikos Sneider Tamás legyen az Országgyűlés egyik alelnöke. Az EP-képviselő emlékeztet rá, hogy Sneidert, aki egy szkinhed ifjúsági mozgalom alapítója volt, korábban vád alá helyezték egy roma brutális megverése miatt.

„Ez a szavazás gyalázat. A magyar parlament ülésein mostantól egy olyan személy elnökölhet, aki gátlástalanul bántalmazza a kisebbségeket. Az EPP, Jean-Claude Juncker és Angela Merkel pártja úgy tűnik, hogy elfogadhatónak tartja fontos pozíciók elítélt bűnözőknek és rasszistáknak juttatását. A demokráciának ez a fogalma nem felel meg azoknak az értékeknek, amelyeket az EPP magáénak vall” – mutatott rá a szocialista politikus.

Swoboda magyarázatot vár a Néppárttól arra, hogy ez a szavazás hogyan tükrözi állítólagos elkötelezettségüket a sokszínűség és a kisebbségek védelme mellett. „tagjaik elutasíthatták volna ezt a szégyenteljes jelölést, de az ellenkezőjét választották” – közölte Hannes Swoboda.

Kitekintő / Bruxinfo.eu

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »