Mi vagyunk Európa! 2

Az elmúlt évben a szabolcsi és borsodi kistérségekben zajló program sikere után a Külügyminisztérium, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2014 januárjában hirdette meg a Mi vagyunk Európa! 2 programsorozatot. Országosan 30 középiskolában, mintegy 2000 diák bevonásával valósulnak meg iskolanapok, amelyek szórakoztató formában mutatják be, az Európai Uniót és az uniós tagságból eredő jogaikat és lehetőségeiket.

Az iskolák a programban való részvételre nyílt pályázat útján jelentkezhettek, azzal a feltétellel, hogy a tanintézményeknek Magyarország területén működő középfokú oktatási intézményeknek kellett lenniük.

Összesen 90 pályázat érkezett be az ország minden megyéjéből, közülük választotta ki a zsűri a 30 nyertest.

Az iskolanapok 2014. március és április, valamint 2014. szeptember és november hónapok folyamán kerülnek megrendezésre. Somogy, Baranya, Hajdú-Bihar és Békés megyékben és a fővárosban 3-3, míg a többi megyében 1-1 iskolanapot szervezünk.

Az iskolanapok előre összeállított, az iskola által választható, egymással kombinálható és a középiskola igényeinek megfelelően testre szabható programelemekből épülnek fel, melyek a következők lehetnek: akadályverseny, sportnap, videó-/híradókészítő verseny. A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson. A programban való részvétel az iskola részéről anyagi hozzájárulást nem igényel. 

Az iskolanapok díjai

A programban részt vevő tanintézmények és diákjaik aktív közreműködésükért és teljesítményükért értékes díjakban részesülnek, melyek a következők:

Minden résztvevő iskola 100 000 forint értékű könyvutalványt kap. Az iskola mellett természetesen a résztvevő osztályokat is díjazzuk: az első három helyezett csapat közös programokhoz, például kiránduláshoz, színházlátogatáshoz felhasználható hozzájárulást nyer.

A csapatok díjazása

1. helyezett:60 000 Ft értékű hozzájárulás az osztály egy későbbi közösségi programjához

2. helyezett:40 000 Ft értékű hozzájárulás az osztály egy későbbi közösségi programjához

3. helyezett:30 000 Ft értékű hozzájárulás az osztály egy későbbi közösségi programjához

Sajtókapcsolat

Taletovics-Vedres Vanda

[email protected] 

+36-1-336-0840 +36 30-515-6823 

További információ: 

www.mivagyunkeuropa.hu 

www.facebook.com/mivagyunkeuropa

Kitekintő

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »