Janukovics: Kijev folytatja az integrációt, és engedi a demonstrációkat

Az ukrán hatalom mindent megtesz annak érdekében, hogy érvényesüljön a polgárok joga a békés demonstrációkra, és Kijev folytatni fogja az európai integrációt – erre tett ígéretet Viktor Janukovics ukrán államfő Kijevben két amerikai szenátornak.

Az ukrán elnöki hivatal hétfőre virradóra arról tájékoztatott, hogy Janukovics előző nap fogadta John McCain republikánus és Chris Murphy demokrata párti amerikai szenátort. A közlemény szerint Viktor Janukovics biztosította őket, hogy a hatóságok mindent megtesznek a november 30-i erőszakos tömegoszlatásokon történtek igazságos és átlátható kivizsgálása érdekében.

Közben brüsszeli diplomaták megerősítették a BBC minapi értesülését, amely szerint az Európai Unió konzultációkra hívta Brüsszelbe a december 19-20-i csúcsértekezlet idejére Vitalij Klicskót, az Ütés (UDAR) párt vezetőjét. Klicsko tárgyalni fog több uniós vezetővel, köztük Angela Merkel német kancellárral.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »