Lavrov a jövő héten Iránba látogat

Oroszország külügyminisztere Szergej Lavrov a jövő hét folyamán Iránba látogat. Az orosz Külügyminisztérium szóvivője bejelentette, hogy Lavrov december 10-én utazik a perzsa országba – számolt be az IRNA.

Az egynapos diplomáciai látogatás napirendjén szerepelnek a két ország kapcsolatait érintő kérdések, a térség problémái. valamint a Teherán nukleáris programjáról szóló genfi megállapodás eredményei. A múlt hónapban Genfben az iráni vezetés ígéretet tett a világ vezető hatalmainak, hogy a következő hat hónapra felfüggeszti a hasadóanyag dúsítást, azonban a nukleáris létesítmények további fejlesztésének beszüntetéséről, illetve leszereléséről nem született egyértelmű megegyezés és ezt kihasználva Irán folytatta a bővítési munkálatokat, a békés felhasználású nukleárisenergiához való jogára hivatkozva.

Oroszország már korábban is segítette a térségbeli szövetségesének számító Irán atomprogramját. Lavrov látogatása különösen nagy jelentőségű, figyelembe véve a jövő héten Bécsben, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és Irán között folytatódó tárgyalásokat.

Szenczi András

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »