atomenergia ügynökség

Lavrov a jövő héten Iránba látogat

Az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov december 10-én  Iránba látogat. A találkozón szó fog esni a Teherán atomprogramjáról is, ez különösen fontos a jövőheti NAÜ-Irán tárgyalások előtt.

Read More »

Róháni kész folytatni a nukleáris tárgyalásokat

Teherán és Washington fagyos diplomáciai kapcsolatai enyhülni látszanak. Haszan Róháni, Irán elnöke igyekszik csökkenteni országa nemzetközi elszigeteltségét és megfelelő légkört teremteni az iráni nukleáris programról döntő tárgyalásokhoz.

Read More »

Fokozódik az iráni atomvita

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség új Irán-jelentése felkavarta a kedélyeket az iráni atomvita körül. Jó esetben mindez új lökést adhat a diplomáciai erőfeszítéseknek, rossz esetben azonban cselekvésre késztetheti Izraelt.

Read More »

Megint elmarasztalták Izraelt

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ismét elítélő határozatot hozott Izraellel szemben. Kérdés azonban, hogy ez hosszú távon nem éppen a nukleáris non-proliferáció ellenében fog-e hatni.

Read More »

Közel-Kelet leszerel

A NAÜ szárnyai alatt új lendületet kaphat szeptemberben a Közel-Kelet tömegpusztító fegyvereinek leszerelése; kérdés azonban, hogy ki és milyen feltételek mellett hajlandó részt venni az eseményen.

Read More »