Fegyveresek támadtak a jemeni Védelmi Minisztériumra

Csütötökön a reggeli órákban egy öngyilkos merénylő illetve több fegyveres támadt a jemeni Védelmi Minisztérium épületeire. A terrorakcióban ötvenketten meghaltak, és százhatvanketten megsebesültek.

Csütörtökön Jemen fővárosában, Szanaában egyenruhát viselő fegyveresek támadták meg a Védelmi Minisztérium épületeit. A támadásban legkevesebb ötvenketten életüket vesztették, illetve százhatvanketten megsebesültek – számolt be a BBC.

A minisztérium épületkomplexuma ellen végrehajtott támadás a reggeli órákban indult meg. Kevéssel munkakezdés után az intézmény bejáratához egy öngyilkos merénylő hajtott autójával, és felrobbantotta azt. A heves detonáció után egy újabb gépkocsi hajtott be a kapun, amelynek utasai tüzet nyitottak és bevették magukat a minisztériumhoz tartozó kórházba. A jemeni biztonsági erők felvették a harcot a puskákkal, kézigránátokkal és gránátvetőkkel felfegyverzett támadókkal, és legtöbbjüket meg is ölték.

A Védelmi Minisztérium közleménye szerint a támadók kihasználták az éppen zajló építkezéseket. A véres akcióért még senki nem vállalta a felelősséget, de a kormány a Jemenben komoly bázissal rendelkező al-Kaidát teszi felelőssé.

Szenczi András

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »