Az Airbus és a Boeing hatalmas megrendeléseket kapott Dubaiban

Az Emirates Airline vezérigazgatója, Sejkh Ahmed ibn Said al-Maktoum vasárnap egy Dubaiban rendezett légi bemutatón bejelentette, hogy az általa vezetett vállalat új repülőgépek beszerzésére kötött szerződést a Boeinggel és az Airbusszal – számolt be az Aljazeera. A dubai-i székhelyű légitársaság százötven Boeing 777-est és ötven Airbus A380-ast vásárol. A korábban megrendelt kilencven Airbusszal a közel-keleti társaság a világ legnagyobb légiflottájával fog rendelkezni.

A Boinggel kötött szerződés értéke 76 milliárd dollár, illetve az újabb Airbus megrendelés felülmúlja a 2011-es 18 milliárdos megrendelést. Az öböl-menti országok további jelentős megrendeléseket tettek a Boeing felé. Az új 777-ekből összesen 259-et vásárolt meg az Emirates Airline-nal együtt az Abu Dhabi-i Etihad Airways valamint a Qatar Airways. Az amerikai légitársaság elnöke James McNerney az Öböl-országokkal kötött együttesen megközelítőleg százmilliárd dollár értékű megállapodásokat a cég kilencvenhét éves történetének legnagyobb megrendelésének nevezte.

A Perzsa-öböl mentén fekvő arab országok légitársaságai igyekeznek kihasználni kedvező földrajzi fekvésüket, aminek köszönhetően az új, nagy hatótávolságú repülőgépekkel összekötő kapocs lehetnek Kelet és Nyugat között.

Szenczi András

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »