Nagy összeget bukhat el a MOL

MOL tekintetében nem csak a horvátokkal folytatott tárgyalások, hanem egy nagyon fontos per is szerepet kaphat: ma reggeli bejelentés szerint a Dana Gas beperelte a kurd kormányzatot. Ennek oka, hogy a kurdok számos kifizetéssel tartoznak a Pearl Petroleum nevű projekttársaságnak, amelyben a MOL és az OMV 10%-is, míg a Dana Gas és leányvállalata, a Crescent 40-40%-os részesedéssel rendelkezik.

Az OMV múlt héten jelentette be, hogy 100 millió eurós (3 milliárd forintos) leírást eszközöl a kurdisztáni eszközökön a projekt csúszása és a nemfizetések miatt; a MOL várhatóan hasonló mértékű kiadást könyvelhet el a novemberben megjelenő harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Az egyszeri számviteli leírásnál nagyobb gondot jelent, hogy a kurdisztáni lehetőségek évek óta táplálják a MOL sztoriját, ezek (és más projektek) csúszása még távolabbra tolja a MOL kitermelésben várt bővülést.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »