Történelmi mélypont közelében a Telekom

Ismét előtérbe került a Magyar Telekom MSCI feltörekvő-piaci index tagsága. A cég árfolyama történelmi mélypont közelébe, 297 forintra esett, amihez az is hozzájárulhat, hogy a részvényei kikerülhetnek a fontos indexből, mivel nem teljesíti a minimum piaci kapitalizációs kritériumot. A májusi felülvizsgálat során nagyobb, 50%-os tűréshatárt alkalmaz az MSCI, ráadásul 3 részvénynél kevesebbel nem működhet feltörekvő piaci országkövető index, így az MSCI Magyarország index sem.

Novemberben a tűréshatár a minimum kapitalizációs kritériumhoz képest már csak 33% lesz, és a Richter valószínűleg visszakerül az indexbe, így a Magyar Telekomot egyik fenti tényező sem védi meg. A döntést november 15-én piaczárás után hozza meg az MSCI, így már november 18-án reagálhat az árfolyam. A lépés november 30-án, zárás után lép életbe.

Ha kikerül Telekom az indexből, olyan negatív árfolyamhatásra már nem számítunk, mint tavaly novemberben a Richter esetén, hiszen a Telekom súlya jóval kisebb az MSCI feltörekvő-piaci indexben, ráadásul akkor senki nem számított a lépésre, most viszont már be van árazva.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »