Lemondott a gazdasági miniszter

Lemondott hétfőn este miniszteri tisztségéről Varujan Vosganian, román gazdasági miniszter. Döntését a liberális politikus a Szociál-Liberális Szövetség (USL) vezetőivel lezajlott egyeztetés után hozta meg.

Mint ismert, hétfő délután a szenátus elutasította a főügyésznek azt a kérését, hogy indulhasson bűnvádi eljárás Varujan Vosganian ellen. A gazdasági miniszter már a szavazás után kilátásba helyezte lemondását. Jelezte: nem szeretné, ha a szenátus döntése kedvezőtlen befolyásolná Románia brüsszeli megítélését. Lemondása egybként nem befolyásolja a döntést: továbbra sem indulhat ellene eljárás.

Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke este megerősítette, hogy az USL a szenátusi döntés kedvezőtlen visszhangjától tart. Úgy fogalmazott: rossz fényt vetett volna a kormányra, ha Vosganian miniszter marad. Arra az újságírói kérdésre, nem vet-e szintén rossz fényt a kormányra, hogy a bíróság elé állított Liviu Dragnea regionális fejlesztési miniszter megőrizte a posztját, Antonescu azt mondta: ez nem az ő problémája.

A PNL elnökének tájékoztatása szerint Varujan Vosganian mandátumát ideiglenesen Daniel Chițoiu liberális pénzügyminiszter veszi át. Mint mondta, a párt várhatóan hétfőn dönt arról, kit jelölnek a távozó tárcavezető helyébe.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »