A Mol is megfontolná az INA eladását

A Bloomberg szerint a MOL megfontolná, hogy eladja 49%-os INA részesedését. Ennek kapcsán is folytat tárgyalásokat a horvát kormánnyal. Horvátországnak a 2009-es részvényesi megállapodás alapján elővásárlási joga van az INA-ra , de horvát kormányértesülések szerint most nincs forrásuk ekkora tranzakcióra.

A piac negatívan értékelné az INA eladását, hiszen menedzsment jogok nélkül, a szükséges hatékonysági változtatások híján nem kapna túl sokat a MOL a részvénypakettért. Ráadásul a MOL növekedésének egyik motorja pont az INA, elvesztésével sok lehetőségtől esne el a MOL.

Ezért is gondoljuk azt, hogy ez leginkább kommunikációs fogás, a MOL valószínűleg csak a legrosszabb forgatókönyv – a menedzsment jogok elvesztése – esetén válna meg INA részesedésétől.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »