Nem változik a német Európa-politika

Nem szükséges változtatni Németország Európa-politikáján azért, mert új összetételű kormány vezeti majd az országot – mondta hétfőn Berlinben Angela Merkel kancellár, az előző napi választásokon győztes konzervatívok vezetője.

A CDU/CSU pártszövetség vezető testületeinek ülése után tartott tájékoztatón Merkel elmondta: a konzervatívok győzelme „egyértelmű felhatalmazás” az eddigi politika folytatására, amelynek az a célja, hogy Európai Unió megerősödve emelkedjen ki a válságból.

AA reformok nem megszorítást jelentenek, hanem a versenyképesség erősítését és az államháztartás konszolidálását – emelte ki, hangsúlyozva, Németországot tíz éve Európa beteg emberének nevezték, de határozott szerkezeti reformokkal sikeressé vált.  „Mindazt, amit Németországban véghezvittünk, az összes többi ország is végre tudja hajtani” – mondta Merkel.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »