Oroszok füleltek a NATO gyakorlat mellett

Svédországban befejeződött a Northern Coasts fedőnevű nemzetközi tengeri hadgyakorlat, amelyen az EU és a NATO tagállamai közül 13 vett részt. A gyakorlat ideje alatt a helyszínhez közel tartózkodott a Fjodor Golovin nevű orosz felderítő hajó – jelentették szombaton svéd lapok a pénteken befejeződött hadgyakorlatról beszámolva.

    A 94 méter hosszú felderítő hajó Svédország keleti partvonalához közel, de még a Balti-tenger nemzetközi vizein hajózva követte a hadgyakorlatot. A Fjodor Golovin a svéd felségvizeket ugyan nem sértette meg, mégis voltak, akik kifogásolták jelenlétét. Eero Rebo, észt helyettes vezérkari főnök kijelentette: a hidegháború óta nem tapasztaltak olyat, hogy a svéd partvonal és Gotland szigete közötti folyosón egy orosz felderítő hajó járőrözik.

    A svéd védelmi minisztérium név nélkül nyilatkozó illetékese viszont nem látta olyan drámainak az esetet. Szerinte svéd felderítő hajók, mint például az Orion, a fedélzetén fegyverek nélkül ugyan, de Kalinyingrádhoz közel, nemzetközi felségvizeken szokott járőrözni. 

    Az orosz hajó pénteken az Öland és Gotland szigetek közötti folyosón át távozott kelet irányba.

    A nemzetközi műveletben egyébként 35 hadihajó és több tucat helikopter vett részt.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »