Korrupcióval gyanúsítják a képviselőházi alelnököt

Büntetőjogi kivizsgálásba kezdett az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) Ioan Oltean, a romániai képviselőház alelnöke ellen.

A vádhatóság szerint a Demokrata-Liberális Párt (PDL) alelnöki tisztségét is betöltő politikus befolyását használta fel a Beszterce-Naszód megyei tanács vezetőségénél, valamint a környezetvédelmi illetve a gazdasági minisztérium vezetői beosztásban levő tisztségviselőinél, hogy az általa favorizált vállalkozások nyerjenek meg bizonyos közbeszerzési eljárásokat, ugyanakkor a PDL-s polgármesterek vezette helységeknek akart így támogatást szerezni a beruházásaikra.

Ioan Olteant ugyanakkor bűnpártolással is gyanúsítják, a vádhatóság szerint tavaly márciusban két személyt is értesített arról, hogy a DNA egy nappal később házkutatást tart náluk a megyei tanács közbeszerzési eljárásával kapcsolatos korrupciógyanús ügyekben.

Kitekinto / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »