Összecsaptak a rendfenntartókkal a magyar szurkolók

Könnygázgránátok repültek, pofonok csattantak pénteken Bukarestben, ahol a magyar labdarúgó-válogatott szurkolói többször is összecsaptak a rendfenntartókkal.

A vonat érkezését nem a mozdonysíp, hanem a szerelvényből kihajigált petárdák robbanása jelezte – jelentette a helyszínről munkatársunk. Elmondása szerint az állomás dugig volt rohamrendőrökkel. A magyarországi szurkolókat néhány érdeklődő és a sajtó várta. Nagy pfujolás volt mindkét részről, majd a magyar ultrák egy része összecsapott a rendfenntartókkal. „Tíz másodpercen belül jött a könnygáz. Hát, nem kellemes az biztos. A központi sajtóval közösen megsirattuk a magyar szurkolók érkezését” – írta kollégánk. Hozzátette azt is, hogy a román sajtó alaposan felnagyítja a történteket.

Az MTI jelentése szerint a különvonatot magyarokat gyalázó, „bozgori” skandálással fogadták a pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen „cigányok” kiabálással és sörösüvegek dobálásával válaszoltak. A pillanatokon belül kialakult dulakodás során a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a csendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba. A csendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük, „akik nem fogják a stadionban látni a meccset”.

A román hírtelevíziók jelentése szerint Bukarest óvárosában is voltak incidensek, kirakatokat, autók ablakait törték be, járókelőket támadtak meg a magyar szurkolók. Az MTI szerint a történelmi városrészben történt incidensnél az élő tévéközvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük. A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről.

Az MTI úgy tudja, Bukarest központjában a csoporttól leszakadt egyik magyar szurkolót verték meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak.

A magyar hírügynökség a Mediafaxra hivatkozva adta hírül, hogy három magyar szurkolót fejsérülések miatt, egy negyediket pedig rosszullét miatt szállítottak kórházba. A Mediafax szerint az agyrázkódással diagnosztizált három szurkolót a Nemzeti Arénától vitték kórházba, a negyedik férfi viszont az Északi pályaudvaron rosszul lett.

A rendőrség több magyar szurkolót előállított, de egyelőre nem lehet tudni, hány személyről van szó. Georgian Enache, a román csendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, csak a péntek esti román-magyar meccs után közlik a pontos számot.

Közben a Maros megyei rendőrségtől az MTI megtudta: román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton Szászkézd környékén. „Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették, és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen” – mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő.

Kitekintő / Székelyhon.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »