Hétfőn hozzák létre a parlamentben a Verespatak-bizottságot

Valeriu Zgonea képviselőházi elnök pénteken kijelentette, hogy Crin Antonescu szenátuselnökkel együtt a román parlamentben hétfőn összehívja a két hábizottságot, hogy a Verespatak-törvénnyel foglalkozó parlamenti testület létrehozását megvitassák.

A szenátorokból és képviselőkből álló bizottságra hárul majd a feladat, hogy alapos elemzés után állást foglaljon a kormány tervezetéről, és ezt bemutassa a parlamenti frakcióknak – fejtette ki Zgonea. „A felelősség a parlamenté. A parlamenti vita rövid vagy hosszú lesz, ez a mi képességeinktől függ” – tette hozzá.

A házelnök rámutatott, a verespataki projekt nemzeti érdekeltségű, ezért van szükség külön bizottságra a megvitatásához, ahogyan az alkotmánymódosítás esetében vagy a választási törvény esetében is történt. „Bármilyen módosító javaslatot a speciális bizottságban vitatnak meg” – magyarázta.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »