„Ponta nemkívánatos Erdélyben”

Kár, hogy Victor Pontának nincs szüksége útlevélre ahhoz, hogy Erdélybe jöjjön, mert ebben az esetben nemkívánatos személlyé lehetne nyilvánítani – jelentette ki Daniel Buda, az ellenzéki Demokrata-Liberális Párt (PDL) Kolozs megyei szervezetének elnöke.

A politikus a miniszterelnök egy szerdai kijelentésére reagált, miszerint Emil Boc, a PDL korábbi elnöke, Kolozsvár jelenlegi polgármestere miniszterelnökként „semmit sem tett Erdélyért.” Ponta ezt arra reagálva mondta, hogy Boc szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a kormánynak vissza kellene vonnia a verespataki aranybányaprojekt engedélyezéséről szóló törvénytervezetet, mivel az alkotmányellenes, ugyanis olyan jogkörökkel ruház fel egy magáncéget, amelyek csupán a kormányt vagy a helyi hatóságokat illetik meg.

Ponta szerint ugyanakkor a verespataki beruházásból származó bevételeket elsősorban a regionális projektekre szánt költségvetésbe irányjtják, és leszögezte: Boc semmit sem tett Erdélyért. „Be kell fejeznünk az észak-erdélyi autópályát, amely létfontosságú Erdély számára, és amelyet 2005-ben szintén a PD miniszterei akasztottak meg. De sehogyan sem vagyunk rá képesek. Olcsóbb földgázt akarunk, de nem termelhetjük ki. Autópályákat akarunk, de nem készíthetünk terveket. Ez a stílus – miközben négy évig nem tettek semmit, de most mást sem engednek, hogy tegyen valamit – sajnos nagyon kisszerű módja az ország ügyeivel való törődésnek” – hangoztatta Ponta.

Daniel Buda a kormányfő ezen kijelentéseire reagálva leszögezte: az a megállapítás, hogy Boc semmit sem tett Erdélyért, képmutató, és politikai infantilizmust jelez. „Victor Ponta megpróbálja palástolni, hogy képtelen Románia valós problémáit kezelni, ezért Emil Bocot dobálja sárral, aki kijuttatta Romániát a gazdasági válságból, és bátorította a beruházásokat a legfontosabb ágazatokban, megteremtve azokat az anyagi forrásokat, amelyekből ön, Ponta úr, újra kiegészíthette a béreket. Ponta úr, sajnálom, hogy nincs szüksége útlevélre ahhoz, hogy belépjen Erdélybe, hogy azt mondhassuk: nemkívánatos személlyé nyilvánítjuk” – jelentette ki Buda.

A politikus szerint Emil Boc idejében kiegyensúlyozottá váltak a befektetések Erdélyben, amely a szocialista kormányok alatt – Năstasétól Pontáig – mindig „Hamupipőkének” számított.

Kitekintő / Szekelyhon.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »