Háromfelé osztják a lottó főnyereményt

Három játékos is eltalálta az összes számot a legnagyobb amerikai lottóhúzáson, a Powerballon, így fejenként akár 150 millió dollárt is hazavihetnek az összesen 450 milliós főnyereményből. Ez a lottóhúzás – az állami kisebb lottóktől eltérően – majdnem az egész országra kiterjed; egyelőre csak hét állam szerencsejáték-hivatala nem lépett még be. Hetente kétszer sorsolnak ki hat számot, az első öt találat fix nyereményeket jelent, míg az összes szám eltalálásakor a nyertes a hetek során felhalmozódó jackpotot viheti haza.

Az egyik győztes szelvény tulajdonosa, egy minnesotai mérnök már előlépett, és az egy összegben való kifizetést kérte, így az adók után 60 millió dollár üti a markát. Állítása szerint még pár projektben segít a főnökének, de a munkahelyét végleg otthagyja. A másik két nyertes szelvényt New Jersey államban vásárolták, az egyiket épp egy olyan környéken, ami még mindig a Sandy hurrikán után próbál magához térni. Még nem tudni, ki találta el közülük a nyertes számokat, de a helyiek remélik, mindenkit megsegít majd a pénzből.

A játék történetének legnagyobb nyereményét nemrég vitték haza. Idén május 13-án csak egy nyertes szelvény volt, amikor a jackpot már 590 millió dolláron állt. Az akkori nyertes is az egy összegben való kifizetést választotta, így ő adók után 370 millió dollárral lehetett gazdagabb. A másik opció jelen esetben is a hosszú távú kifizetés lenne, ilyenkor a hattalálatos szelvénnyel rendelkező majdnem a tényleges összeget viheti haza, több hónap során kifizetve (természetesen adókkal terhelve), míg amennyiben egy összegben kérik, akkor a nyereményt terheli egy közel 50%-os levonás.

Büki Dániel

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »