Hűtlen kezelés miatt mentették fel a panamai ombudsmant

A panamai törvényhozás hétfőn felmentette Patria Portugal ombudsmant hűtlen kezelés gyanúja miatt. Portugal leváltását – amelyet 49 igen és 11 tartózkodó szavazattak végül elfogadtak –  egy botrány kirobbanása indokolta, amely szerint az ombudsman feltételezhetően olyan szerződéseket hagyott jóvá, amelyek túlköltéseket tartalmaztak.

A felmentett ombudsman ellen július óta vizsgálat folyik, mert valószínűleg szabálytalanul ítélt oda két szerződést olyan cégeknek, amelyeknek ugyanaz a család a tulajdonosa. A szerződések értéke 450 ezer amerikai dollár.

A jelenlegi döntés értelmében a parlamentnek most új jelöltet kell állítania, aki 2016-ig töltheti be a tisztséget. A törvényhozás elnöke, Sergio Gálvez megerősítette, hogy az új ombudsman megválasztása nyílt pályáztatás keretében fog megtörténni, ehhez az érintett pártoknak a Mandátumvizsgáló Bizottsághoz kell benyújtaniuk a szükséges dokumentumokat. Így legkésőbb három hét múlva megválasztásra kerülhet az új ombudsman.

Czifra Dóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »