Újabb vérontás Irakban

Huszonheten vesztették életüket és hetvennyolcan sebesültek meg kedden hat robbantásban Irakban. Bagdad keleti és déli részeiben összesen négy autóba rejtett pokolgép robbant fel. A város északi környékeiben, Husseiniyában és Shaabban egy-egy bomba robbant a piacokon. Szinte az összes környéknek, ahol merényletet követtek el, síita többségű a lakossága. 

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, 2008 óta július volt a legvéresebb hónap Irakban, hiszen több mint ezer ember vesztette életét merényletekben. Éppen ezért a belügyminisztérium úgy nyilatkozott, hogy Irakban egy „nyitott háború” folyik most, amelyet a szektariánus alapú erőszak tart életben. A fővárosban utakat zártak le, megerősítették a rendőri jelenlétet, illetve helikoptereket is bevetettek az erőszak megfékezésének érdekében.

A védelmi minisztérium szerint a biztonsági erők rajtaütésekbe kezdtek, amelyek során több embert is őrizetbe vettek, illetve nagy számban foglaltak le fegyvereket és robbanóanyagokat.

Lorencsics Emese

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »