Munkahelyteremtés: újabb elnöki ígéretek

Barack Obama amerikai elnök a floridai Jacksonville kikötőjébe látogatott, ahol az egybegyűlteknek ígéretet tett a beruházások mihamarabbi megindításáról, valamint új munkahelyek létesítéséről – írja a The New York Times. A politikus egyébként nem először beszél nagyobb nyilvánosság előtt az infrastruktúra fejlesztésének fontosságáról, hiszen Miamiban is hasonló üzenetet fogalmazott meg idén márciusban.

Az elnök azonban nem csak szavakkal, de tettekkel is bizonyítja elhatározottságát. Tavaly júliusban például olyan végrehajtási rendeletet írt alá, amely különböző nagyszabású beruházások szövetségi szintű engedélyeztetési procedúráját gyorsította fel. Ezekből egyébként kettő is foglalkozik Jacksonville kikötőjével, melynek befogadó-képességének növelése, s egyben a globális kereskedelembe való jobb bekapcsolódása mellett többen is síkra szálltak.

A republikánusok közt a beszéd azonban nem aratott osztatlan sikert, szerintük ugyanis inkább a magánszférára kellene helyezni a hangsúlyt a fejlesztések terén, amelyet véleményük szerint Obama idáig nagyrészt figyelmen kívül hagyott. Meg kell említeni azonban, hogy a floridai város egy részét republikánus politikus képviseli a Kongresszusban, aki erőteljesen lobbizik a kikötő további fejlesztése mellett.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »