Kettős ítélet Manning ügyében

A 2010-es WikiLeaks botrány egyik legnagyobb kiszivárogtatott anyaga az a videó volt, amin 2007-ben, Bagdadban egy csapat amerikai katona a Reuters újságíróira lő – a kameráikat fegyvernek nézték. Ezt a videót a vádak szerint Bradley Manning juttatta el Assange-nak és csapatának, emiatt már 2010 júniusában letartóztatták.

A jelenlegi ítélet szerint Manninget felmentették a legnagyobb vád, az ellenség megsegítése alól – ami akár 21 év börtönbüntetést is jelenthet -, viszont elítélték 19 további vádpontban, többek között hatrendbeli lopásért, ötrendbeli kémkedésért és egy rendbeli számítógépes csalásért is – számolt be róla a Huffington Post.

Manning bűnösnek vallotta magát több vádpontban is, csupán ezekért összesen nagyjából 20 évet tölthetett volna a rácsok mögött, így viszont maximálisan akár 136 évet is kaphat. A pontos ítéletet és a letöltendő börtönbüntetés mértékét helyi idő szerint szerda reggel fogja megtudni.

Büki Dániel

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »