Nő a szegénységben élők aránya Mexikóban

Mexikóban 53,3 millió ember él szegénységben – írja egy, a közelmúltban készült jelentés.

A mexikói kormány elismerte, hogy 2010 és 2012 között emelkedett a szegények aránya az országban, amelynek következtében mára 53,3 millió ember tekinthető e csoportba tartozónak.

A Társadalomfejlesztés-politikai Nemzeti Tanács (Coneval) legfrissebb jelentése szerint a szegénység által leginkább érintettek azok a 18 év alattiak, akik városokban élnek, az idősek és az alulképzettek. A felmérés beszámol arról is, hogy ez idő alatt 1,5 millió mexikói lépett ki a mélyszegénységben élők rétegéből, amely jelenleg 11,5 millió embert sújt, különösen az őslakos közösségek körében.

A Tanács azt is meghatározta, hogy ki tekinthető szegénynek. Ebbe a csoportba tartozik az a személy, akinek nélkülöznie kell a megfelelő szociális ellátást, valamint havi jövedelme kevesebb 120 amerikai dollárnál a vidéki területeken, illetve 186 dollárnál a városban élők esetében. Mélyszegénységben élő az, aki nem jut hozzá a szociális ellátáshoz és havi jövedelme alacsonyabb 67 amerikai dollárnál vidéken és kevesebb, mint 90 dollár a városokban.

Czifra Dóra

Friss hírek