A kormányfő műemlékeket szponzoráljon, ne stadionokat!

Igor Hraško, az Egyszerű Emberek parlamenti képviselője szerint az államnak inkább kulturális műemlékekre kellene fordítania a stadionépítésre szánt pénzt, ugyanis azzal jobban az országba lehetne csábíani a turistákat.

Hraško a kormányfőhöz intézett hivatalos kérdésében azt tudakolta Ficótól, hogy vajon nem-e bizonyulna hatékonyabbnak, ha a műemlékek megmentésére fordítanák a stadionfelújításokra szánt pénzt.

A képviselő nem érti, hogy az állam miért költ el több mint száz millió eurót stadionokra, mikor a létesítmények sem az államnak, sem tulajdonosaiknak nem hoznak hasznot, miközben az ország műemlékei pusztulnak és alig öt millió euróból próbálják azokat megóvni a leépüléstől.

„Úgy gondolom, hogy a kulturális műemlékeknek jóval nagyobb lehetősége van arra, hogy behozzák az országba a turistákat, ellentétben a stadionokkal és az edzésben levő sportolókkal. Ráadásul hatásuk van a gyermekek nevelésére, a történelemre, a hazaszeretetre való oktatásra” – fejtette kiHraško.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »