Argentína: csak spanyol nyelven nézhet filmeket a lakosság

Argentínában kötelezővé teszik a külföldi filmek és televízió sorozatok spanyolra történő szinkronizálását.

Argentínában kötelezővé teszik a külföldi filmek és televízió sorozatok szinkronizálását az országban elérhető csatornák mindegyike számára beleértve a hirdetéseket, reklámokat is egy új jogszabály értelmében, amely szerdán lépett életbe.

A szabályozás egy 1988-as törvényen alapszik, amely azonban ténylegesen sosem került alkalmazásra. A cél, hogy ezzel a rendelkezéssel pótolják a 2009-ben elfogadott audiovizuális kommunikációról szóló törvény hiányosságait valamint, hogy kizárják azokat a külföldi szolgáltatókat, akik idegen nyelvű filmeket és televíziós sorozatokat sugároznak.

Cristina Fernández de Kirchner, a latin-amerikai ország vezetője egy színi társulat nyilvános rendezvényén elmondta, hogy a szabály szerdától hatályos, életbe léptetve ezzel egy olyan rendelkezést, amely korábban csak papíron létezett.

A törvény pontos szövege szerint a műsoroknak az ország hivatalos nyelvén, vagy az őslakos csoportok valamely nyelvén kell futnia. A rendelkezés szerint spanyol a szabályszerű, hétköznapi formája használandó, amely garantálja a megértést az amerikai kontinens spanyol ajkú népessége számára.

Czifra Dóra

Friss hírek