Messze vagyunk még az inflációs céltól

német ZEW index 36,3 pontra csökkent a júniusi 38,5 pontról úgy, hogy a piac 39,6 pontos értéket várt. Ennek fényében nem meglepő, hogy az európai tőzsdék mínuszba fordultak.

Az amerikai inflációs adattól sem estünk hasra, mivel a várt 1,7% helyett, 1,8% lett. Így van még tér a 2%-os jegybanki cél eléréséhez, ergo az eszközvásárlási program leállításától való félelem átmenetileg csökkenhet.

Ha már itt tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Fed szerdán megjelenő Bézs könyve mellett sem. A gazdasági folyamatok államonkénti bontása is kihatással bírhat a QE program alakulására, ahogy azt láttuk a legutolsó kamatdöntés jegyzőkönyve kapcsán is.

Az igazi tűzijáték azonban két napos lesz, ugyanis szerda és csütörtök a Kongresszus és a Szenátus is meghallgatja Ben Bernanke félévértékelő beszédét.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »