Tovább pörgetné az inflációt a jegybank

Megint alkotott a Fed házi újságírója, Jon Hilsenrath. A WSJ hasábjain megjelent cikkében arra utal, hogy a Fed 4 dolgot figyel majd a QE3 program kivezetésekor: az inflációt, a munkaerőpiacot, a költségvetés helyzetét és a gazdasági növekedést. Szerinte az utóbbi hónapok átlagosan 200 ezres munkaerő-piaci bővülése kellemes, de nem áll összhangban a 1,5%-os GDP-bővüléssel. Ezek aligha lepik meg a befektetőket, hiszen korábban is tisztában voltunk ezekkel a kételyekkel.

Ami a maximum 2,5%-os inflációt és a munkanélküliségi rátára vonatkozó 6,5%-os célt illeti, ezek a szerző szerint tévútra terelhetik a Fed politikáját. Összességében úgy érezzük, hogy ez egy újabb burkolt kommunikáció a QE3 végére vonatkozóan, ami ősszel várhatóan halkabb lesz (csökkentik a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlás összegét).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »