Egy tűzoltó szívbemarkoló utolsó üzenete

Andrew Ashcraft is életét vesztette tűzoltás közben 18 másik társával együtt az Arizona állambeli bozóttüzekben. Özvegye, Juliann Ashcraft úgy döntött, megosztja a világgal utolsó üzenetváltásaikat.

Sötét napként vonul be Arizona történelmébe az a hétfő, amikor a kiterjedt erdő- és bozóttüzeket fékezni próbáló elit tűzoltócsapat csapdába esett és 19-en életüket vesztették. A futótűzben elhunyt tűzoltók között volt Andrew Ashcraft is, akinek felesége, Juliann Ashcraft most nyilvánosságra hozta férjével váltott utolsó üzeneteit.

Juliann elmondta: négy, 6 év alatti gyermekükről küldött képet férjének, amin éppen úszkálnak a kicsik. Andrew válaszában arról beszélt, hogy nagyon hiányoznak neki, és nagyon szereti őket. Arra is megkérte feleségét, hogy mondja el a legidősebb kisfiának, hogy milyen büszke rá a templomban mondott beszéde miatt, és hogy sajnálja, hogy nem tudott ott lenni rajta.

„Küldött egy képet arról, ahogy ott ülnek a tűzben az ebédlőben. Akkor nem tűnt olyan katasztrofálisnak a helyzet, mint amilyen végül lett, és érdekes volt az ő szemszögükből látni a helyzetet; látni, hogy milyen volt az életük a tűzvonalban, folytonos veszélynek kitéve nap mint nap” – mesélte az özvegy. „Ő volt a legcsodálatosabb ember a világon, folyton mosolygott, és aranyból volt a szíve” – tette hozzá.

Gyászában nem feledkezett meg azonban a többi elhunyt tűzoltóról sem: „Hősök voltak az otthonunkban és hősök a közösségünkben is. Hősök voltak azoknak az embereknek, akiken segítettek, és a gyerekeink is hősökként fognak rájuk emlékezni.”

Juliann szerint Andrew mindene volt az emberek megmentése. A családja iránt érzett szereteten kívül a tűzoltás volt az élete. Soha nem helyezte a munkáját a családja elé, de amikor dolgozott, akkor csak az lebegett a szeme előtt, hogy minél több életet megmentsen. „Szerették a munkájukat. Ezek az emberek tényleg együtt dolgoztak” – mondta Juliann. „Együtt éltek, együtt harcoltak a tűzzel, és együtt haltak meg, miközben azt csinálták, amit szerettek”

Szakértők úgy vélik, hogy a száraz vihar, az erős szél és a magas hőmérséklet vezetett oda, hogy a tűzoltók csapdába kerültek. Jan Brewer, Arizona kormányzója elmondta nyilatkozatában: „Ez a legszomorúbb nap, amióta az eszemet tudom. Napokig, vagy akár tovább is eltarthat, mire a vizsgálat feltárja, hogyan is történt ez a tragédia, de a lényeget már tudjuk a szívünkben: Tűzoltónak lenni nagyon veszélyes dolog”.

Sutus Nikolett

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »