Nem kizárt egy magyar többségű régió kialakítása

Nem tartja eleve kizártnak egy magyar többségű régió megalakítását Romániában Liviu Dragnea közigazgatásért felelős miniszterelnök-helyettes, aki pénteken egy székelyföldi fórumon a kormány régióátszervezési terveit ismertette Hargita, Kovászna és Maros megyei önkormányzati vezetők, valamint a civil szféra képviselői előtt.

Dragneától a fórumot követő sajtóértekezleten azt kérdezték, lehetségesnek tartja-e, hogy – a történelmi Székelyföldet magába foglaló – Maros, Hargita és Kovászna megye önálló régiót alkosson.

„Nem tudom még megmondani, hogy a központi fejlesztési régióból egy vagy két közigazgatási régió lesz-e. Mindenhol elmondtam: én nem szoktam eleve elutasítani a változatokat, éppen ezért nem zárom ki ennek a lehetőségét sem” – válaszolta a román miniszterelnök-helyettes.

Székely zászlók sora

Négy Kovászna megyei település: Oltszem, Málnás, Bükszád és Mikóújfalu lakói különösebb felhívás nélkül, méltóságteljesen, igazi székely módjára 200 székely zászlót tűztek ki házaikra mielőtt áthaladt volna településeiken Liviu Dragnea kormányfő-helyettes.

Ezzel a cselekedettel csak azt szerették volna szemléltetni a kormányfő-helyettesnek, hogy Székelyföldön tartózkodik és, hogy érzékelje a székely öntudat erejét.

A helyszínen a Kovászna megyei EMNP-sek a Székelyföld régiót követelő feliratokkal és Székelyföld-táblával és zászlóval várták a minisztert.

Kitekintő / Erdély.ma / mti.hu

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »