Tízmilliárd euróra vetett szemet a román kormány

A kormány abban reménykedik, hogy legalább 10 milliárd euró külföldi tőkét sikerül az országba hoznia az év végéig. Az energia, ásványi erőforrások, mezőgazdaság, ipar, infrastruktúra ágazatokban gondolkodik, amelyekben legalább 50 ezer munkahelyet szeretnének teremteni – olvasható a Nemzeti Befektetési Tervben, melyet csütörtökön mutattak be a Viktória palotában.

A kormány az európai és ázsiai külpolitikai kapcsolatok fellendülésére támaszkodik. Tavalyra, négy egymásutáni évben regisztrált csökkenés után, a Románia által bevonzott külföldi tőke 1,6 milliárd euróra zuhant, ez 11 százalékkal kevesebb, mint a 2011-ben beszivárgott 1,8 milliárd euró.

Az idei év első négy havában a külföldi befektetések értéke 322 millió euróra rúgott, ami 35 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest, amikor 494 millió euró jött az országhatárokon túlról.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »