A menekültekre is felhívja a figyelmet a pápa

Ferenc pápa hétfőn koszorút dobott Lampedusa szigeténél a tengerbe az itt életüket vesztett menekültek emlékére első apostoli útján, amely az Európa és Afrika közötti olasz szigetre vezette.

A pápa repülővel érkezett Lampedusára, majd a parti őrség hajójára szállva a nyílt tengerre ment, ahol koszorút dobott az 1998 óta itt a tengerbe veszett közel húszezer illegális bevándorló emlékére.

A pápa Punta Favarolóban kötött ki, ahol fiatal muzulmán bevándorlók énekelve várták. “Ma egymásért imádkozunk, és azokért, akik már nem lehetnek velünk” – mondta nekik az egyházfő, aki a sziget stadionjában mutat be szentmisét.

“Köszönjük, hogy eljöttél a szenvedők közé! Segíts rajtunk!” – válaszolták arab beszédükben a bevándorlók. A látogatást az olasz közszolgálati rádió-televízió egyenesben közvetíti.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »