A menekültekre is felhívja a figyelmet a pápa

Ferenc pápa hétfőn koszorút dobott Lampedusa szigeténél a tengerbe az itt életüket vesztett menekültek emlékére első apostoli útján, amely az Európa és Afrika közötti olasz szigetre vezette.

A pápa repülővel érkezett Lampedusára, majd a parti őrség hajójára szállva a nyílt tengerre ment, ahol koszorút dobott az 1998 óta itt a tengerbe veszett közel húszezer illegális bevándorló emlékére.

A pápa Punta Favarolóban kötött ki, ahol fiatal muzulmán bevándorlók énekelve várták. „Ma egymásért imádkozunk, és azokért, akik már nem lehetnek velünk” – mondta nekik az egyházfő, aki a sziget stadionjában mutat be szentmisét.

„Köszönjük, hogy eljöttél a szenvedők közé! Segíts rajtunk!” – válaszolták arab beszédükben a bevándorlók. A látogatást az olasz közszolgálati rádió-televízió egyenesben közvetíti.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »