Szélsőséges időjárás július 4-én

Az extrém időjárás miatt sok ünnepséget, parádét és megemlékezést kell elhalasztani az Egyesült Államokban a Függetlenség Napján.

Kettészakad az Egyesült Államok a Függetlenség Napján: az ország délnyugati részén tovább folytatódik az extrém hőség, míg keleten és délkeleten nagy mennyiségű eső moshatja el az ünnepi rendezvényeket – derül ki a CNN.com cikkéből. Kalifornia, Nevada és Arizona területén továbbra is 40°C körüli a hőmérséklet, míg a keleti államokban özönvízszerű eső várható.

Miközben számos ünnepséget vagy rendezvényt le kellett mondani az időjárás miatt, mégis vannak olyanok, akik megünneplik a Függetlenségi Nyilatkozat kihirdetésének 237. évfordulóját. A new yorki Szabadság-szobor most nyitja meg újra kapuit a látogatók előtt, miután novemberben nagy károkat szenvedett a Sandy szuperviharban. Atlantában is megtartják a világ legnagyobb 10 kilométeres futóversenyét, noha a szervezők előre jelezték: a körülmények a „legkevésbé sem lesznek ideálisak”.

Délnyugaton azonban még ennyire sem lesz kegyes az időjárás az ünneplőkkel. Előrejelzések szerint még legalább július 12-ig folytatódik a hőség, ami nem csak az emberek mindennapjait keseríti meg, de hatalmas erdő- és futótüzeket is okoz. A múlt héten 19 tűzoltó, egy speciális egység összes tagja vesztette életét akkor, amikor Arizona államban próbálták megfékezni a lángokat.

Pintér Melinda

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »