Ma szavaznak az újabb banki különadóról

magyar Parlament ma szavaz a Varga-csomagként megismert megszorításokról, a múlt hétfői bejelentés óta számos változás történt.

A tegnapi hírek szerint a bankok a korábban vártnál is nagyobb terhet kapnak. Nem kell ugyan megfizetniük a 7%-os egyszeri adót az állam által átvett önkormányzati hiteleik után (40-50 milliárd Ft), egy 75 milliárd Ft-os egyszeri terhet azonban kapnak. Az indok az, hogy a tervezettnél kevesebb tranzakciós adó folyt be a költségvetésbe, így ez az összeg egészíti ki ezt a hozzájárulást.

Az OTP-re nézve a többletteher nem olyan jelentős, de így is közel 20 milliárd Ft-ot fizethet a bank (az önkormányzati csomag 17-18 milliárd Ft lett volna), ami 73 Ft részvényenként. Az OTP papírjai a hírre nagyot estek, de gyorsan ki is heverték, mivel a piac most kedvezőnek látja a magyar bank helyzetét a régió többi pénzintézeti szereplőjével szemben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »