Román küldöttség Ungváron

Az Anton Rohan vezette máramarosi küldöttség Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron találkozott Olekszandr Ledidával, a Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatási Hivatal vezetőjével és helyettesével, Mihajlo Popoviccsal.

A találkozón a felek a gazdasági, kulturális, humanitárius és idegenforgalmi együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak. Szó volt egy Tisza-híd építéséről, konzulátusok és közös határátkelők létrehozásáról, valamint az üzleti partnerségi kapcsolatokról és a két régió vállalkozóinak tapasztalatcseréjéről.

Anton Rohan pozitívan értékelte a találkozót. „Konkrét állásponttal és javaslatokkal érkeztünk Kárpátaljára. A két régiónak sok dologban megegyezik a nézőpontja. Megállapodtunk egy Tisza-híd építéséről, mely a romániai Máramarosszigetet köti majd össze a kárpátaljai Bila Cerkvával (Tiszafejéregyháza, Rahói járás), valamint konzulátusok létrehozásáról Máramarosszigeten és Aknaszlatinán. Ez azonban egy új határátkelő építését is magával vonja.

A terveket már elkészítettük, a kivitelezés közel 10 millió euróba kerül, melyet a két régió közösen fedezne” – mondta a romániai küldöttség vezetője. Olekszandr Ledida közös munkacsoport létrehozását javasolta.

karpatalja.ma

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »