A jegybank rombolja a tőzsdét

Az amerikai jegybank tegnapi közleménye csak néhány eltérést tartalmazott az utolsó, május eleji szöveghez képest. Egyrészt valamivel optimistább képet vázolt a munkaerőpiacról és en bloc az egész gazdaságról, másrészt pedig egy személy helyett már ketten ellenezték a mostani döntést. Ez utóbbi azért érdekes, mert az új tag James Bullard lett, aki eddig általában pont ellentétes nézeteket vallott.

A sajtótájékoztató alapján viszont megmaradt a Fed kettős kommunikációja. Mindez annak köszönhető, hogy látszólag a Fed a munkaerőpiacot tartja fontosabbnak, valójában azonban a defláció miatt aggódik, ezért korántsem biztos, hogy egy éven belül teljesen véget ér a pénznyomda.

Az amerikai, német és feltörekvő (pl. magyar) részvénypiacok várhatóan gyengén teljesítenek majd a következő hónapokban, ezek esetében lesz leginkább markáns a Fed programjával kapcsolatos vízió (ezek vannak ugyanis most a legjobb formában). Gyors visszarendeződés jöhet az amerikai kötvénypiacon a szerdai eseményeket követően, ahol hozamcsökkenésre számítunk a hirtelen mozgásokat követően (amerikai 10 éves hozama most 2,37%-on áll). A pénzpumpa végével kapcsolatos markánsabb üzenet felgyorsíthatja a dollár erősödését, ezért EUR/USD vonatkozásában inkább az 1,31 a valószínűbb. Arany esetében a korábbi,1320 körüli mélypont is elérhetővé vált így.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »