A jegybank rombolja a tőzsdét

Az amerikai jegybank tegnapi közleménye csak néhány eltérést tartalmazott az utolsó, május eleji szöveghez képest. Egyrészt valamivel optimistább képet vázolt a munkaerőpiacról és en bloc az egész gazdaságról, másrészt pedig egy személy helyett már ketten ellenezték a mostani döntést. Ez utóbbi azért érdekes, mert az új tag James Bullard lett, aki eddig általában pont ellentétes nézeteket vallott.

A sajtótájékoztató alapján viszont megmaradt a Fed kettős kommunikációja. Mindez annak köszönhető, hogy látszólag a Fed a munkaerőpiacot tartja fontosabbnak, valójában azonban a defláció miatt aggódik, ezért korántsem biztos, hogy egy éven belül teljesen véget ér a pénznyomda.

Az amerikai, német és feltörekvő (pl. magyar) részvénypiacok várhatóan gyengén teljesítenek majd a következő hónapokban, ezek esetében lesz leginkább markáns a Fed programjával kapcsolatos vízió (ezek vannak ugyanis most a legjobb formában). Gyors visszarendeződés jöhet az amerikai kötvénypiacon a szerdai eseményeket követően, ahol hozamcsökkenésre számítunk a hirtelen mozgásokat követően (amerikai 10 éves hozama most 2,37%-on áll). A pénzpumpa végével kapcsolatos markánsabb üzenet felgyorsíthatja a dollár erősödését, ezért EUR/USD vonatkozásában inkább az 1,31 a valószínűbb. Arany esetében a korábbi,1320 körüli mélypont is elérhetővé vált így.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »