Elapad a pénzbőség a feltörekvő piacokon?

A profi befektetők 2008 december óta nem fektettek be olyan kevés pénzt a feltörekvő piacokra, mint júniusban. A Bank of America/Merrill Lynch legfrissebb felmérése szerint a szereplők 9%-a a lehető legkisebb pozíciót tartotta ezen parketteken (alulsúlyozták); ami azt jelenti, hogy majdnem 4,5 éves csúcsra ugrott a pesszimizmus ezen piacokkal kapcsolatban. Az okok között a török piaci mozgásokat és a nyersanyagárak esését érdemes szemügyre venni, emiatt ugyanis számos kapcsolt piac mélyrepülésbe váltott az utóbbi hetekben. A megkérdezettek 31%-a gondolta úgy, hogy egy esetleges kínai botlás másokat is magával ránthat a világban.

A véleményt egyelőre a tőkeáramlási adatok is alátámasztják, az EPFR szerint ugyanis az elmúlt héten 5,76 milliárd dollárnyi tőke távozott a feltörekvő piacokról, ami a legnagyobb idei kiáramlásnak felel meg. Ne felejtsük el, hogy ez egy historikus adat és nem jelent semmilyen útmutatást az előttünk álló hetekre nézve.

A mostani helyzetet simán lehet úgy értékelni, mint egy kontraindikátort, hiszen a 4,5 éves csúcs ismét vevőket csalogathat a feltörekvő piacokra.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »