Brutális lépést tett a kormány

Az eddigi megszokott klisékkel ellentétben nem mondhatnánk, hogy a piac védekező álláspontra helyezkedett a Fed ülése előtt. Az amerikai indexek pluszban zártak, ami a New York-i Fed index 7,8 pontos eredményének is betudható részben, hiszen az elemzők nulla körüli értékre számítottak.

Ázsiában már nem érződött ez az optimizmus. Kínában igen komoly lépést láthattunk a kormánytól. A bankközi kamatok 3%-ról 7%-ra ugrottak, ami veszélyezteti a hitelezési folyamatokat. Erre válaszul az ország négy legnagyobb bankjának részvényeit venni kezdték (Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China). A mögöttes cél a fogyasztás felpörgetése. Ha a piacokat sikerül megtámasztani, akkor a befektetők kevesebb tőkét vesztenek el, ergo többet tudnak költeni.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »