A tőzsdét nem érdekli a kormány korrupciós botránya

Hatalmas botrány robbant ki Csehországban tegnap, rendőrök szálltak meg kormányhivatalokat, és magas rangú tisztségviselőket tartoztattak le. A mintegy 400 rendőr bevonásával megvalósult akció korrupció-gyanús ügyek nyomán indult, sok részletet azonban nem ismerni. Újságértesülések szerint akár a kormány gyors bukását is maga után vonhatja az akció, a Petr Necas miniszterelnök azonban visszautasította a lemondását követelők vádjait. Szerinte nincs ok, amiért meg kellene fontolnia a távozást.

A kormányfő ma reggel 9-kor beszélt a parlamentben, később pedig az államfővel, a rendőrfőnökkel és az ellenzéki vezetőkkel találkozik. A miniszterelnöknek így is csak szűkös többsége van a parlamentben, könnyen lehet, hogy ezt a botrányt már nem éli túl a kabinet.

A cseh tőzsde nemigen reagált még a hírre, de egyes információk szerint nagyvállalatok is érintettek lehetnek a botrányban, ami árfolyamesést vonhat maga után. A korona csak kisebb mértékben gyengült az euróval szemben, a cseh jegybank viszont amúgy is a deviza leértékeléséért küzd (alapkamat 0,05%-on).

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »