necas

Rengeteg pénzt akar összekalapozni az ENSZ

Rengeteg pénzre lenne szüksége jövőre az ENSZ-nek, ha teljesíteni akarja humanitárius célkitűzéseit. Csak Szíriában hétmilliárd dollárra lenne szükség ahhoz, hogy csökkenteni tudják a menekültek szenvedését.

Read More »

Lemondott a cseh kormány

Jirí Rusnok cseh kormányfő kedden a várakozásoknak megfelelően benyújtotta kormánya lemondását Milos Zeman köztársasági elnöknek. A kormány alig egy hónapja került hatalomra, de a múlt héten nem kapott bizalmat a parlamentben.

Read More »

Megvan az új cseh kormány névsora

Összeállt a Jirí Rusnok miniszterelnök vezette cseh hivatalnokkormány névsora. Mind a 14 miniszteri tárcának már van gazdája, így Milos Zeman köztársasági elnök szerdán ki is nevezte az új kabinetet.

Read More »

A prágai vihar még nem ült el

Bárki is indította el a lavinát, most már önálló pályára állt, amelynek kivételesen van esélye arra, hogy befolyásolja a cseh politikai kultúra evolúcióját.

Read More »

Már csak este hatig kormányfő Petr Necas

Vége Petr Necas cseh miniszterelnök politikai karrierjének, akit a múlt csütörtökön kitört vesztegetési és titkosszolgálati botrány ránt magával a történelem süllyesztőjébe. Mint kiderült, a kormányfő kabinetfőnöke a katonai hírszerzéssel figyeltette a politikus feleségét, miközben számos befolyásos kormánypárti képviselőt korrupciós vádakkal tartóztattak le.

Read More »

Rendőrök vitték el Petr Necas kabinetfőnökét

A korrupcióellenes rendőrség (ÚOOZ) emberei csütörtökre virradóra őrizetbe vették Jana Nagyovát, Petr Necas cseh miniszterelnök kabinetfőnökét, Ondrej Páleníket, a katonai hírszerzés Afganisztánt és Irakot is megjárt volt igazgatóját és további három volt magas rangú kormánytisztviselőt Prágában.

Read More »

Szerdán dönthetnek az újabb adóemelésről

Újra Petr Necas kormányfőt választotta meg vasárnap elnökének a cseh Polgári Demokratikus Párt (ODS). A legerősebb cseh kormánypárt tisztújító kongresszusát a hét végén tartották meg a dél-morvaországi Brünnben.

Read More »