Komoly dicséretet kapott külföldről Magyarország

Mark Mobius, a Templeton elnöke remek befektetési terepnek látja Magyarországot, és szerinte a közeljövőben is az marad. Véleménye alapján a kormány gazdaságpolitikája piacbarátabb irányba mozdulhat el, és szerinte nem kell tartani a választások előtti kiköltekezéstől sem.

A forint bár szerinte nem lesz sokkal erősebb a mostani szintekhez képest, de kevésbé lesz volatilis. Mobius azt is hozzátette, hogy Magyarország szerinte akár 5 éven belül csatlakozhat az euróövezethez.

Az interjú ugyan pozitív, de az a tény, hogy a Templeton kezében van a magyar államadósság 10%-a, kicsit más megvilágításba helyezi Mobius optimizmusát. Ettől függetlenül a neves guru pozitív véleménye csillapíthatja az állampapír piacon kialakult rendkívüli volatilitást.

Az ÁKK ma 11:30-kor publikálja a 3, 5 és 10 éves kötvényaukciók eredményeit. Nagy kérdés, hogy sikerül e eladni a meghirdetett 48 milliárd Ft állampapírt, illetve, hogy mekkora mértékben nőnek a hozamok. Jelenleg a 10 éves hozam 6,04%-on áll, de két napja még 6,38% is volt a hétfői 5,9% után.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »