A Microsoftra áll át a Nokia

Egy hosszú korszakot zár le hivatalosan is a Nokia, végleg befejezi a Symbian rendszerű készülékek értékesítését, és csak Windows Phone operációs rendszerrel működő okostelefonokat fog eladni ezen túl.

A Symbian leépítése egyáltalán nem meglepetés az elavult szoftver nem igen felelt már meg a kor követelményeinek. Az viszont furcsa, hogy az Android ellen ennyire elszántan küzd a cég, hiszen a legnagyobb számban ez a rendszer fut a készülékeken. Eddig ugyan átütő sikert nem hozott a Microsoft telefonos rendszere, de már aktívan bekerült a köztudatba, így nem kizárt, hogy a két nagy mellé lassan felzárkózik.

A Nokia jövője lényegében ezen a folyamaton alapul, ha sikerül, akkor megmenekül a cég és újra a régi fényében (és árfolyamain) tündökölhet. Ha bukik a Windows a telefon iparágban, akkor könnyen magával ránthatja a Nokiát. Ez esetben viszont hamar felvásárlási célponttá válhat, hiszen a cég kapitalizációjához képest relatíve magas nettó készpénz állománya, márkaneve, gyártási kapacitása és értékesítési hálózata önmagában is nagy értéket képvisel

Kitekintő / Equilor

Friss hírek