Latin-Amerikában debütál a Richter

A Richter tegnap reggeli közleménye alapján megállapodást kötött egy fontos partnercégével (Laboratoire HRA Pharma), hogy kiterjesztik az euróában már forgalmazott zászlóshajónak számító Esmya készítmény licenszét Latin-Amerikára. Ehhez nincs is szükség további klinikai tesztelése, mint az Egyesült Államokban, mivel a dél-amerikai országok elfogadják az EU-s teszteredményeket.

A Richter menedzsmentje évi 30 millió euró bevételt vár a készítmény dél-amerikai forgalmazásából, az értékesítés kezdetétől számított 1-2 éves felfutási periódus után. Az EU-s értékesítés tavaly mintegy15 millió euró volt, a menedzsment pedig 100-200 millió eurós évi bevételt vár pár éven belül, attól függően, hogy megkapja-e az engedélyt az Esmya második indikációja, mellyel a műtét is elkerülhetővé válhat a méh-mióma kezelésében.

A latin-amerikai terjeszkedés hálózatkiépítés költségeivel jár, de ezt kihasználva egyéb nőgyógyászati készítményeket is értékesítene a Richter, ami további 20 millió eurós bevételt hozhat. Az előrejelzésünkben használt 18%-os üzemi profithányaddal számolva, évi 1,6 milliárd Ft-os (85 Ft/részvény) tartós eredménynövekedést hozhat a dél-amerikai nyitás, ami 900-1000 Ft-tal növelheti a Richter méltányos értékét.

Ezen kívül egy másik pozitív hír is érkezett a cég kapcsán; az Egyesült Államok kormánya egy korábbi bírósági döntésnek megfelelően eltörölné a sürgősségi fogamzásgátló készítmények jelenlegi 17 éves korhatárát. Így már az ennél fiatalabb korosztály is vény nélkül hozzájuthat a „72 órás tablettákhoz”. Ez pedig pozitívan érintheti a Richter Plan B névre keresztelt készítményének amerikai értékesítését.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »