Szerdán hazatér Soros György

Soros György még a májusi nagy zuhanás előtt lezárta japán pozícióit, de a hírek szerint most újra a megjelent a piacon és vásárolja a japán részvényeket. Emellett a jent is shortolja, azaz arra játszik, hogy az EUR/JPY vagy éppen az USD/JPY felfelé lépked majd.

Soros egyébként a héten hazánkba látogat; befektetési stratégiájáról, vízióiról egy szerdai konferencián beszél majd Budapesten. A híresen pesszimista befektető Marc Faber szerint az amerikai Fed QE3 programja nem növelte a foglalkoztatottságot és nem segíti az utca emberét. Faber a jelenlegi piacot a 70 és 80-as évekhez hasonlította, amely szerinte szintén nem hozott semmi jót az utca emberének, csak a befektetőknek. Faber szerint a 2009-ben indított QE1 egészen QE99-ig tart majd vagy akár örökké, azonban a program idővel elveszti majd jelentőségét.

Faber ezután arról is beszélt, hogy szerinte India sokkal nagyobb potenciállal rendelkezik. mint Kína, hiszen a hatalmas ország melynek népessége néhány éven belül megelőzi Kínát. Emellett jelezte, hogy habár az ország tele van monopóliumként működő vállalatokkal, de ezek szerinte világklasszis cégek kiváló vezetéssel.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek