Ma összecsap Németország és a jegybank

Európában ma apróságokat érdemes figyelni: Francois Hollande francia államfő szombaton Japánban azt mondta, hogy véget ért az euró válsága, persze azért tennivaló bőven akad még. Szavaiból azt is ki lehetett venni, hogy a bankunió és a költségvetés szorosabbra fűzésén dolgoznak.

Az öreg kontinensen kedden az EKB és a németek csatájára figyelünk, a német legfelsőbb bíróság ugyanis arra keresi a választ, hogy az ország megsértette-e az alkotmányt a tavalyi eurózónás mentőakciók és azOMT-program bejelentése kapcsán. Ez utóbbi eddig egyetlen kötvény megvásárlását sem jelentette, ám a befektetőknek elegendő volt elhinni, hogy vész esetén cselekedne a jegybank. Ez monetáris politikai szempontból csillagos ötös, ám számos érdeket kell összehangolni egy ilyen tervben, ezért a németek inkább attól tartanak, hogy túlvállalják magukat

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »